Thursday, February 10, 2011

Paris Hilton Peluk Islam


eh, betul ker berita nie...

kalau betul alhamdulillah...segala puji bagi Allah kan...semoga semuanya selamat..jom baca...

Berita mengenai Paris Hilton memeluk Islam disampaikan oleh salah seorang pembaca blog MiLo SuaM ke email share.milosuam@gmail.com. Memandangkan berita tersebut berbahasa Inggeris, ReJaM© cuba menggunakan khidmat lebai google, dan berjaya menemukan blogger yang rajin menterjemah berita ini di Hotmalays.blogspot.com. di bawah ini laporannya.

JEDDAH - Arab Saudi - Selebriti Amerika, Paris Hilton telah masuk Islam, jurucakapnya, Ian Brinkham, mendedahkan berita tersebut di CBS News.

Bila menganuti Islam, Paris Hilton telah memutuskan untuk mengelakkan kehidupan lamanya sebagai selebriti liar.

Berbicara dari kehadirannya di Jeddah, ia berkata: "Saya telah menemui kedamaian penuh dalam hidup saya dari sebelumnya, saya dulu dikenali sebagai kupu-kupu malam, tapi kini semuanya telah berubah Segala puji bagi Allah .. "

Jihad

Paris merancang untuk kembali ke Los Angeles minggu depan untuk memulakan sekolah Islamnya sendiri di tengah Beverly Hills.

Paris Hilton kini sungguh bersemangat untuk menyebarkan kebaikan Islam dan Al-Quran. Dia juga sedaya upaya untuk melakukan yang terbaik bagi menggambarkan sifat seorang muslimah tulen.

Paris Hilton juga merancang untuk menukar namanya menjadi 'Tahirah' yang bererti 'murni, suci'dalam bahasa Arab. Sekolah Islam-nya akan di buka pada bulan Julai

Ada pihak yang mendakwa berita ini sengaja disembunyikan bagi mengekang kebangkitan Islam apabila orang berpengaruh seperti Paris memeluk Islam malah ada blogger yang berpendapat Paris mungkin menerima nasib seperti Michael Jackson sekiranya hal ini tersebar.

Tidak kurang juga yang mendakwa ini hanyalah berita palsu. Apa pun terpulang kepada penilaian anda semua, anda boleh percaya dan juga sebaliknya.Di atas jga disertakan gambar-gambar saat Paris Hilton sedang mempelajari cara bersolat


saya cetak dari : Batu Gajah mari

5 comments:

#iwrite said...

btol ke ni???alhamdulilah..

Ummu 'Aisyah said...

Assalammualaikum, salam perkenalan,

Malangnya berita ini tidak benar, sahaja diada-adakan oleh sebuah akhbar tabloid The Daily Squid, rujuk link ini:

http://greenboc.blogspot.com/2011/02/berita-paris-hilton-masuk-islam-adalah.html

Bagaimanapun, siapa tahu satu hari nanti beliau akan dibukakan hati oleh Allah SWT untuk memeluk Islam, kerana Allah berkuasa memberi hidayah kat sesiapa je, tak salah kita berdoa, kan?

Rohani Hashim said...

betol ke nih? tp kalau betol Alhamdulillah....hany pun ada baca psl berita MJ tuh...

semoga betol2 dapat hidayah la dan peluk ISLAM...

tehr said...

berita ini belum tentu kebenarannya
kita tengok nanti berita yang lain pula

harap2 benar

SHAFIDA said...

maaf kepada semua pembaca belog saya..berita di atas ternyata palsu....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails