Sunday, August 28, 2016

TASIK TITIWANGSA LAGI.

Assalamualaikum semua.
selamat berhujung minggu ya ibu2 dan bapak2 sekalian. moga hari ini penuh dengan aktiviti berfaedah bersama anak-anak dan keluarga.

ya, hari ini sungguh memenatkan. penuh aktiviti.

8.000 pagi - 12.30 tengahari = aktiviti koko di sekolah

12.30-2.30 = ke kedai bundle dan barangan ambak. saya membeli 2 roll (10.5 yard) wall papper dengan harga RM25 setiap satu. tanpa gam. beli gam plk dalam rm 9 . ni stok lama, patutla diaorg jual murah sikit.

2.40 -3.30 = smpai rumah, terus goreng ayam , nasik dah dimasak oleh suami, saya beli gulai patin dan sayur di kedai makan. seterusnya suap anas makan bubur . lapar betul dia. maklumla dr pagi tak makan. pkul 3lebih baru makan.huhuhhuhuhuhu...
pkul dekat pukul 4, minta izin suami  utkke kelas mengaji. 

4.00-5.00 =ke kelas mengaji

5.00-9.30 mlm= ke tasik titiwangsa, anak-anak nak main basikal, dan peluncur dengan batery yang di sewa di sana.. huuuhuh... terbang rm55. xpala untuk celebrate faqihah dan Asmak yang MAQBUL hafazannya. Alhamdulillah. duit tidak boleh membeli kebahagian dan kegembiraan naak..kan.... anas mulai panas badan..demam nih..kena ke klinik pula.

9.30 mlm-10.30 mlm- ke klinik PAuziah. jumpa DOktor MIMI (old Chinese woman) bagus doktrnya...ubat antibiotik utk anas memandangkan ubat demam dan ubat cair kahak sudah ada. anak-anak kat rumah mungkin lapar. suami singgah kedai mamak beli roti canai.

balik rumah, saya suap v=bubur utk anas..persediaan utk makan ubat.hehehhehe. berjaya minum ubat demam dan  aitibiotik licin tanpa tumpah. ubat cair kahak ada disembur keluar skit.. xapala kot.. 

11.00 = saya masuk tidurkan dia.. 

dan nahhhh... sekarang semua dah tidur. masa maamnya plk beraksi dengan laptopnya. nak buat pemarkahan PPIM ni, pastu nak buat isytihar harta kat HRMIS, pastu, nak edit APDM online, ada maklumat murid yang [erlu di update. kemudian nk kena siapkan laporan KBS 1 tepohari..adeh... xtahu sempatke tak ..dah ngantukla plk..

oh, patutla bau ada asyemmm...mamanya xsempat mandi , mandi sekali aja pagi td... sejuk pulak nak mandi tengahmalamni kan...ahhhaahhaha
ni gambar masa pergi kali pertama. kali kedua harini, sama jugak kenderaan yang menjadi pilihan Faqihah dan Asmak, cuma umar ambil basikal roda 4 dan Muaz ambil basikal besar sikit.


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails