Monday, March 12, 2012

Lemak Meningkat di Sini


uitsss..kenapa mukaku terlampau putih..ekekekek...terlebih tampal bedak kah...hehehehe


semalam hari Ahad kan...tiba-tiba teringatkan cheese cake..huhu..selesai sahaja cik somi balik dari meetingnya jam 3.30 petang...saya terus menghulurkan cadangan.....echeh......hulur dengan lembut yee......untuk mencari barang seketul dua slices of the cheese cake atau sewaktu dengannya. Dengan segala kasih sayang cik Somi mengarahkan semua tentera nan 3 beradik mandi dan pakai baju tido. Semua anak sibuk bertanya kenapa baju tidur abah? bukanke kalau nak berjalan kena pakai baju lawa-lawa ke?
hahahahahha..lawala sangat...hahahahah.maksud mereka baju bejalanla..ni tak, baju tidur pula...dan saya tersenyum memandang abahnya..sahla perjalanan makan agin kami akan berlangsung sampai malam..yahoooooo...jerit mak nya dalam hati ...ngeh..ngeh..ngeh...

maka bermulalah kami dengan kancil kami menyusuri jalan ke Sri Gombak..nun di restoran bewarna merah darah....harap-harap regenya tidaklah mencekik darah....huhuhuhu....dan alhamdulillah..anak-anak dan emaknya boleh menjamah barang 4 slices kek yang sedap dan berlemak...mood untuk diet sudahku buang ke tengah laut.

selesai makan dan minum tiba-tiba...gulppp..apa dlm gelas tu...melekat dicelah-
celah ais....cik lalat!!!


tapi bila fikirkan ia sudah tenggelam of course dengan kesemua badan dan sayapnya...(teringat hadis pasal sayap lalat) kamipun tawakkal sahaja. malas nak besarkan masalah...kamipun berlalu dengan redha...merekapun tak sengaja


sudah kenyang dan bergumbira...cik Somi pergi membayar di kaunter..tidakku berani bertanya tentang regenya...bimbang sedih pula bila mengempiskan wallet dia... ;)
terus saya memberi idea dengan berkata.....baju adik Umar makin sukar nak di cari sekarang nie...nak beli baju baru utk Umar lerr tu.....jam menunjukkan pukul 7.30....maklum sudah..kami akan ber solat maghrib di mana-mana Petronas.....

DI STESEN PETRONAS........

selesai saya solat di ruang solat petrons, tiba-tiba baru teringat nak menjenguk arah kiblat...alalawehhh...tersalah kiblat pula..huhuhuhu...skali lagi ulangi solat yang tidak sah sebentar tadi...

terus ke gedung pakaian dekat-dekat situ....alhamdulillah...dapat baju adik Umar 5 helai untuk di bawa ke rumah pengasuh. pilih punya pilih...bayar..terus pulang. mode: keletihan mengejar Asma' yang suka menyelinap ke rak-rak barang....husss, bepeluh satu badan mama nie...

3 comments:

ibrahim ghazali said...

hehe... sedap nyos :)

murnihati said...

ank2 ke adik2 tu...muda belia lagi mak nya..hehe.. wajah mu masih seperti 14thn lps ;)

shafida said...

mano gak nik...makin berkedut....garis2 tua jelas makin timbul....urat makin sakit..yg pastinya dirimu lebih muda dan lebih kelihatan muda dariku....

pistttt..jgn tertipu dengan tompokan bedak yang tebal itu..keh keh keh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails