Monday, October 20, 2014

WATERPROOF BEDSHEET I

Assalamualikum ,


Saya mengalami masalah anak kencing malam sekarangni.  sebenarnya bukan sekarang aja, sejak dulu dulu lagi sehingga ank  5 orang  4 orang ni :( saya masih mengalami masalah anak kencing malam.

sebelum ini, zaman faqihah dan abang muaz kencing malam, memang jahanamla sebidang tilam queen kami kat rumah lama. dah tak larat nak basuh, kami biarkan sahaja. bila nak pindah ke rumah baru, kami panggil bangla pengumpul besi untuk canaikannya, sedekahkan besi kat mereka.

setelah berpindah rumah sendiri, time asma' pula kencing malam. walaupun dah berumur 5 tahun, tahun depan  6tahun, asma' masih terkencing malam. saya jarang pakaikan pampers untuknya. dah besar kan.  saiz adik umar yg L pun mana nak muat. tak kuasa nak beli pampers khas untuk asma pula..budget budget...kadang-kadang kalau saya pakaikan pampers, asma' tak kencing, bila saya tak pakaikan, dia kencing pula.

budak kencing malam :)
kakak Asma' dan UmarAlhamdulillah, kawan saya Doc Asma' telah memperkenalkan waterproof bedsheet ini kepada saya..sangat berguna sekali. pada mulanya Doc Asma' ini belikan untuk anak anak dia yang selalu terkucil atas tilam. doktor kang, mestila cari yang branded dan selesa.. dia jumpa dari pasaran Canada. Dia rasa bedsheet tu bagus, lalu import dalam 1000 helai untuk dijualkan. Saya tolong pasarkan juga kerana sangat berpuashati dengan kualiti materialnya.zaman saya dulu, kalau kencing malam, ummi akan hamparkan tikar getah, umi beli kat kedai cina plastik berbunga untuk  meja makan tu.. sejuknya bila tengah malam walaupun dah dilapik dengan cadar. bila kencing, tetiba menggigil di tengah malam..

kasihan pula kat anak-anak kita bila kesejukan waktu malam kan... zaman dulu memang tiada pilihan. sekarangni kita sudah ada pilihan untuk memberi keselesaan kepada aanak anak kita. Bila anak dah kencing, bedsheet ini akan menyerap air kencing dan hanya lembab. Langsung  tidak menggangu tidur si manja. Yang paling penting, tilam tak basah dan hancing. tak perlu nak angkat, siram dengan air panas dan jemur untuk hilangkan bau hancing tu.

saya rasa setiap rumah patut ada bedsheet ini. bukan sahaja berguna kepada ank kencing malam, tetapi untuk kegunaan yang punyai ibu ayah yang terlantar sakit, atau ibu baru lepas bersalin, ataupun untuk kegunaan wanita uzur pada malam-malam aliran banyak.


material waterproof bedsheet ini adalah:

waterproof
materialnya dari cotton bamboo ( seperti towel gebu anda) dan pul
anti dust
allergic free
senang di basuh, campak masuk mesin basuh aja
mudah kering
jenis fitted yang punyai getah sekeliling dan tak perlu bimbang terbuka atau terselak, ia cover hingga ke belakang tilam anda, tidak berbunyi dan tidak panas

tang harga pula.....
tidaklah terlampau mahal sehingga tidak mampu dimiliki.. harganya setanding dengan mutunya. bedsheet ini dari canada dan untuk di jual di canada dan di export ke jepun.  jadi kita dapat tahu bagaimana materialnya kan... ia bukan buatan china atau thailand.

ada saiz untuk tilam single, queen dan king

single   rm 79
queen   rm 89
king       rm99


pilihan

 warna : pink, biru dan kuning

   Gebu macam towel dan selesa

litupan penuh hingga ke belakang, tidak akan tercabut kerana getah keliling bedsheet.Kawan- kawan nak cuba ?

hubungi saya sebelum stok kehabisan.

UMMU ASMA' 

0192298791

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails