Sunday, June 13, 2010

Ada susu Formula yang HARAM?

Assalamualaikum....

selamat berhari minggu semua...semalam saya blogwalking...tetiba ternampak senarai susu2 Formula untuk BBy-bby dan kanak-kanak yang HARAM.....

MasyaAllah.....ada jugak susu Formula yang HARAM di MALAYSIA nie! ?
tapi Lupa pulak nak copy dan paste kan kat sini...

Tapi yang saya ingat penulis blog itu memberitahu susu Formula SIMILAC...adalah HARAM.....
diulang sekali lagi HARAM.....kerana ada sesuatu dalam bahannya yang haram....

kalau tuan dan puan mahu tahu dengan lebih lanjut...bolehlah tanya pakcik Google dengan taip keyword...."susu formula haram.... atau ape2 yang bersamaan dengannya ok....

lepas nie kita kena lebih berhati2 dalam memilih susu untuk anak2 kita....sekarang banyak benda haram dan syubhah (samar2 antara haram ataupun tidak) dalam makanan kanak-kanak

Musuh Islam memang mahu memusnahkan Islam...kalau nak pi bunuh tu nampak sangat jahatnya....maka meraka guna cara tersembunyi....

semoga kita semua selamat daripada perang sembunyi Musuh2 Islam itu. Aminnnnnnnn


3 comments:

MysDear said...

Memang dah lama isu ni..cuma mungkin tak banyak hebahan kot.Tu lah..sama2 lah kita berhati2 dalam memilih susu untk anak2 kita.Bahaya betul kan.

UmmuFarhan said...

SAlam,

Shafida, terima kasih d atas info ini. Memang saya tak penah tahu pun akan isu ini..

shafida said...

sama-sama....saya pun baru tahu...
terkejut juga...
bagaimanalah kalau kita terberi anak susu yang haram tu....
patutla sekarang nie...anak2 pun xmacam anak2 dulu

xhormat ibuayah...guru2 apatah lagi....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails