Thursday, June 25, 2015

Assalamualaikum...

Malam ini malam ke 7 Ramadhan. Kami sekeluarga ke KUIZM untuk berbuka puasa dan solat terawih di sana. Kalau ikutkan hati memang tak larat sangat nak berjalan, tapi kalau di rumah, lepas berbuka puasa memang dah melepek nak solat terawih. Kalau berbuka ramai ramai, tak.Rasa sangat keletihan..

Seperti berada di sekolah, tak rasa sangat penat mengajar, ke sana ke mari, naik kelas tinggi, rendah... Tapi kalau sampai rumah. Mulalah terasa sengal sana sini, letih melepek macam kqin buruk.huhuhu

Lagipun kat masjid atau KUIZM, makanan disediakan...walaupun tidak berapa kena dengan nasfu makan.. Bukan kah puasa itu tarbiah... Xperlu naknmakan sedap sedap sanagt.. Cukup untuk menghilangkan rasa lapar.

Kat sini lepas 4 rakaat terawih, ada tazkirah dalam 30minit. Kemudian sambung semula.

Malamni umar dan Faqihah penat betul. Dah tertidur pun..hehehe.xqpa..nanti abahnya angkatla...Kasihan pula umar, dah 2 hari Duk sebut nak beli layang layang..Alahai.. Kat manala nak main layang2 tu nak oiii..orgvsemua puasa.. Xlaratla nak ke padang layang layang untuk main benda alahtu.. HohohoNo comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails