Saturday, January 9, 2010

upin ipin The Geng



Pening sunguh memikirkan anak-anak yang terlalu suka menonton cerita Upin Ipin nie. dalam sehari 2,3 kali mereka duk ulang cerita same...name jer kat rumah ada astro...tapi kami mak ayah xboleh tengok pun..ape tidaknye,sibuk dengan cereta teh Geng mereka tu.
kalau tak dipasang, alamatnya menangislah....si adik merengek-rengek. si abang pula merayu-rayu.
kalau dah buka.haaaa....alamatnya tak nak berhenti pla menontonnye.
kalau ada nenek Zahrahnya...mahu kena bedal budak-budak nie. neneknya tak boleh lihat cucu-cucunya menonton keterlaluan begitu...katanya otakpun dah jadi macam kartun. mengaji malas. baca masuk 3 kali dah memeleh air mata. nampaknya kami kena buang CD upin Ipin nie.

kami nie rasanya..belum ckup ilmu untuk mendidik anak..terutamanya diri sendiri nie...dengan panas baran nye...dengan suara macam guruh berdentum nye...hai...entahlaaa

2 comments:

Murnihati said...

lebih kurang je la ngn ank2 nik, sapa ko stop terus astro tu, loni tkdop astro, duk layan tv9.

kalu tk tv9, buko internet, kakak n adik sama je minat. meme tak layan cd, tapi layan Youtube pulok..huhu ank zaman skrg..si kakak dh pandai search sendiri kartun yg dia nak, dia akan tanya camner nk eja jer..

cengkerikMalam said...

tahla....saya ada kawan..dia memang jaga anak dia.dari kecil memang tak biasakan buka tv.pasangantu cuma buka tv time nak tengok berita aje...skrg nie, bangun je solat suu...anak2 juga bangun..pagi-pagi lagi dah ajar mengaji...ajar flash card..Ya Allah, dengarpun dah tahu diriku ini tidak mampu untuk buat sepertinya....makamyang terfikir sekarang..bagaimanalah identiti dan personaliti anak-aankku nanti.....risaunya............

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails