Monday, February 22, 2010

AKTIVITI DENGAN ANAK-ANAK....YILLEKKKKKKKK

CUTI HUJUNG MINGGU INI, AMAT MEMENATKAN.... SO, AKTIVITI BERSAMA ANAK-ANAK? YILLEK....TAK SEMPAT NAK BUAT APA-APA..
maafkan mama mu anak-anakku, mama tak dapat meluangkan masa untuk beraktiviti hujung minggu ini..apa lagi kalau duk melayan angin mama yang kurang baik cuti hujung minggu nie....hehheeh. itu tak payah masuk enty yer...wat malu ajer......


Ari Sabtu, saya ada hari kokurikulum kat sekolah, pukul 11 terus disambuung dengan mesyuarat BKG....nasib baik name tak masuk ahli JawatanKuasa..kalauu tak, makin sengetlah bahu saya yang sudah senget dengan tugas-tugas kat sekolah sebagai ketua BAKEM (badan Kebajikan Murid) dan sebagai MAMA kat rumah ( jadi pengawas kat anak-anak) huwawawa


macamlah sibuk sangat kan...tapi memang memenatkan, ditambah dengan sakit urat yang saya selalu alami sejak bersalin anak kepertama...dulu masa berpantang anak sulung, bukan main berpantang, mengurut, bertunggu semuanya cukup 40 hari, siap upah orang lagi..bayangkan berapa fulus yang terbang. Tapi kat Kelantan murah lagi masatu, emmm taun 2005...murah lagi..sekarang pun dah naik...eh, melalut bab pantang pulak ahhhhhhh...


ok, come back to our track....haaa.pasal aktiviti dengan anak-anak.nasib baik jugalah malam rabu lepas, kami sekeluarga pergi window shoping kat Giant Batu caves, saya ternampak buku aktiviti untuk kanak-kanak dilelong, masih cantik, bewarna lagi...RM2.50 aje...saya sebat 2..untuk Faqihah dan abg Muaz,kena beli same, serupa warna, sejibik, secopy sefotostat macam abg, nanti mereka akan gaduh, abg nak yang adik, adik nak yang abg...huffffff...naik meter darah dibuatnya..saya nie,pemarah juga orangnya..


jadi, dalam masa2 abg muaz main-main tu, saya keluarkan pensel baru beli...bagus pensel nie, saya cadangkan sume mama boleh beli...jenama stabilo, batangnya besar, bentuk 3 segi, memudahkan genggaman untuk tangan kecil anak-anak...ala....banyak dah diiklankan kat TV....saya mengiklankanni pun dah basi. .

.saya pun cakap....wah...abe Muaz, maghilaa tengok gambar binate (binatang)nih...comenyoooooooo(panjangkan bunyi huruf o anda)heheheh warna-warni lagi...maghi tengok...cubaan saya berjaya..mama ado kale (pensil) Baru...come, besa lagi..mama beli ko Abe Muas, wak nulih deh..."(untuk menulis yer) saya terus ajar dia menulis huruf 1 sampai 2...dia mahu menulislaaa...hihhihii

rasa kejayaan yang besar dah tu...selalu, nampak je saya pegang apa-apa buku, terus lari sambil senyum. dia dah tahu, kita nak ajar dia menulis....;)...itu jerlaa aktiviti bersama anak sulungku dihujung minggu ini..kakak Faqihah..em, bagi jer dia pensil dan pensil warna, dia conteng dan warna buku dia...xaperlaaa




ini buku nyer dan pensil nyer...

errr actually not a window shoping kat Giant tu, tapi dah jadi 1 bonet shopping..biasala, kalau dah masuk shopping complex, xder yang tak nak belinyer...kicap dah abis laaa abah, gula pun tingggal sikitjer lagi, em....pampers pun dah separuh...ala, pen marker mama pun dah xberapa berbekas...biskutnie nampak sedaplaaa... =-X% memang lebih RMM100.... wanita dengan 99 nafsunya...betul takkkkk.....


2 comments:

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

wanita dgn 99 nafsu....ahak....samalah kita bila gi shppoing complex. nak window shopping la konon. tapi, lain pula jadinya.hehehe....
bab aktiviti dgn anak, saya suka baca. tapi, biasala kdg2 jadi naik meter darah dgn perangai anak2 ni. apapun, anak2 permata hati kita,kan?

cEngkeriK MaLam said...

heheh, saya pun samala, kalau masa kita tengah bersemanagt nak bacakan buku untuk anak-anak, mulala mereka berebut, sorangnak suruh baca cerita ni, yang tu plk nak suruh baca cerita tu, last2 sekali mereka plk yang bergaduh, menangis..kitapun tutup buku...blah...huhhuu

fiza ada masalh tak masa ajar menjagi anak..anak sulung sya dah 5 tahun, malasnya dia nak mengaji..kita suruh baca yang lain, dia p selak iqrak 6, katanya muaz nak baca yang huruf sambung2..apapunyang kita cakap, xdiendahkannya...memang kena banyak bersabau kan
huuuuuuuuuuuuuuuuuu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails