Sunday, January 23, 2011

Anak-anak sudah membesar


Assalamualaikum semua.didoakans semoga semua sihat dan ceria dihujung minggu.
sekarang masa saya bersantai sesudah asmak tidur. Abg Muaz pun dah tidur. arini muaz sorang yang belum tidur, yang lain sudah tidur tengahari. maka mamanya..boleh mengupdate belognya yang mati segan idup tak berapa nak idup ini..ahhahahahahah

pagi tadi ada meeting badan kebajikan guru kat sekolah. Guru besar
bagitahu tiada cuti berganti untuk Tahun baru cina..maka cuti sek saya hanya 4 ari (termasuk sabtu ahad) emm...nampaknya memang tak boleh balik kampung.

melihat anak-anak tidur, baru boleh perhatikan betul-betul mereka..kalau tak..mcm lipas kudung, nak pegang pun tak lekat...asyik buas bermain..buas? hahahahhaha bahasa kelantan tu: maknanya sgt aktif.hhhhuhuuhu

abg Muaz. dah 6 tahun. mama doakan moga menjadi abang yang penyayang kepada adik-adik. jadi ank soleh, rajin belajar n baca iqra@ (malasnya tok soh cakap...dengar ajer suruh mengaji terus lari..huuuhuhu)

Faqihah 4tahun dah..ari jadinya semalam 22/1 .dah besar kakak..mama doakan moga cemerlang dunia akhirat, jadi anak solehah n berterusan dalam menjaga aurat.

Asma' 1 tahun 7bulan. mama doakan moga tidak menjadi pemarah n garang (sekarang nie sgt2 garang, tak kena skit, terus pukul orang, siap marah-marah n jeling-jeling lg...


6 comments:

SHAFIDA said...

tenat dah belog saya nih..tiba2 ajer warna tulisan kat bahagian asma' tu jadi biru..pelik bin ajaiblaa..xpandailah saya nak men settingkannya semula..mybe terelet kod masa copy paste benda2 aritu kot...

UmmuFarhan said...

bahagia tengok anak2 walaupun kadg2 mereka buat kita jadi kepala pusing..

hana said...

salam shafida..
thanx eh singgah my blog.. akceli resepi kek batik tuh asalnyer kurang lembab menurut kata tuan empunyer resepi yg asal... tp akak buh 2sudu besar air panas... so kek jd moist.. nanti shafida leh try yer..

comey2 anak ida... yg gamba first tuh sebijik baju tido ijau tuh sama ngan anak akak.. hihihi

mzhany said...

aha fida selalu gune perkataan buas tu, ganu jadi buah terus...hohoho seronoknye tgk anak2 fida dah besar semua ha...

umm bilala rezeki hany nak sampai kan...ummm doakan jugak utk hany eh fiza....;)

shafida,shafida2 said...

hana: oh, tq for the tips nak buat kek batik...tak buat2 lagi. 3 ari lepas dah buat..keras kekung...rasanya kalau buat lastik ayam, mati teguling ayam tu...

mazhany: yerlah mzhany...sepatutnya saya tulis "buah"...hahahhahaha...nak melayukan perkataan kelantan jadi buas plk..hahahahahah

insyaAllah, kami doakan moga mzhany moga dapat bby yang sihat n comel..insya Allah

armouris said...

info tentang tidur tengahari di SIHAT SELALU - Faedah Tidur Tengahari

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails