Friday, January 28, 2011

Kuaci halal sudah?


Assalamualaikum,

malam ini, sang suami pergi kedai, pegi belia is...ais sudah habis di rumha, sudah lama saya tak buat ais sendiri, malas pun ada, kadang kala peti ais tempat beku sudah penuh dengan lauk pauk basah...walhalnya MALAS lah jawapan yang betui..hheheheheh

Antara lain yang dibelinya adalah ini..


pernah baca atau dengar berita tentang kuaci yang haram di makan pada pertengahan tahun lepas? boleh lihat di sini .pada mulanya saya pun terkejut bila suami bawa balik kuaci...

:eh, bukan ke kuaci haram ke ?'
:dah halal dah, tengok ....(sambil menunjukkan logo halal kat bungkusan kuaci tersebut. korang sume buleh skodeng gambar kat atas tu...)
:oooo......dah halal rupanya..

jadi kepada penggemar kuaci di seluruh nehara..selamat makan kuaci kembali....
















2 comments:

mzhany said...

hurmmm susah nk ckp la fida. yg emel hany dpt, tak halal. dulu memang selalu mkn, tp sejak dah tahu mmg dah stop laaa

laila said...

walau ada logo halal..ia tetap meragukan..ada logo halal belum tentu logo tu original dari JAKIM..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails